maja skorupska
piątek, 31 marca 2023

Marchewka pieczona po arabsku

›
 No i stało się. Decyzja zapadła, trzeba wejść na dietę. Długo się oszukiwałam i próbowałam intensywną aktywnością sportową spalać to, co zj...
niedziela, 26 marca 2023

Skubaniec z powidłami i chrupiącymi migdałami

›
 I znowu kolejny skubaniec, wiem, znowu. Po pierwsze, jest to moje ulubione ciasto, a po drugie, każdy jest inny, każdy jeszcze lepszy. Kied...
niedziela, 19 marca 2023

Czekoladowy chlebek bananowy

›
Kiedy masz banany, które pokrywają się już brązowymi plamami i pachną dojrzałością, to masz idealny składnik do upieczenia pysznej babki, py...
poniedziałek, 27 lutego 2023

Brioszki sycylijskie i Gianduja czyli oryginalna Nutella

›
 Możecie mi wierzyć albo nie, ale do zeszłej jesieni, kiedy to odwiedziłam Mediolan, gdzie zakochałam się w czekoladkach Gianduiotto, nie ja...
sobota, 18 lutego 2023

Włoski chlebek z oliwkami Filone di pane, łatwy i szybki

›
 Kuchnia włoska to moja największa miłość i pasja, no może jeszcze moda i język włoski, ale to ostatnie zdecydowanie niespełniona i ciągle w...
1 komentarz:
czwartek, 16 lutego 2023

Włoskie Castagnole, mini pączki na Tłusty Czwartek

›
Jechałam dzisiaj przez miasto i nie mogłam uwierzyć własnym oczom, do każdej pączkarni i cukierni, wszędzie długie kolejki po pączki. Kolejk...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.